AI Specialist (NL)

Apply now

AI Specialist

Full-time · Hybrid in The Netherlands


In 2019 kwamen enkele van de grootste bedrijven in Nederland samen om te praten over de toekomst van AI in Nederland. Bedrijven zoals NS, Ahold en ING. Al lang overtuigd van de potentie van AI maar ook bewust dat nieuwe technologieën een duwtje in de rug nodig hebben om echt van de grond te komen. Sindsdien is Kickstart AI uitgegroeid tot een onafhankelijke non-profit die met een compact team initiatieven ontwikkelt om AI-ecosysteem te versterken bij het effectief en verantwoord gebruik van AI. 

Ons team zoekt een AI Specialist, die de lead pakt bij het vormgeven van een gedurfde nieuwe benadering van AI-consultancy - een benadering die zich volledig richt op het omzetten van slimme technologie in impactvolle praktijktoepassingen.

Verander met ons AI-consultancy

In deze rol help je ons te herdefiniëren wat AI-consultancy kan zijn. Je voegt je bij een team van experts en gebruikt je brede ervaring in AI om een tastbaar verschil te maken door te werken aan ‘handpicked’ projecten die niet alleen de grenzen van technologische innovatie verleggen, maar ook echte, positieve resultaten opleveren. Voor iedereen. Samen met teamgenoten zoals Sophia, Kim en Evert-Jan maak je deel uit van een interdisciplinair team en vind je oplossingen voor grote AI-thema's. Klassieke consultancy richt zich vaak primair op oplossingen zonder veel ruimte voor creativiteit of externe input. Je komt binnen, doet je werk en gaat weer weg. Onze aanpak is anders. Wij kiezen speciale projecten uit en betrekken experts uit onze AI-community om sneeuwbaleffecten te creëren en de impact te maximaliseren.

Enkele projecten waaraan je zult werken:

 • Je bent de voortrekker van onze samenwerking met KLM, waarbij voedselverspilling met 65% wordt verminderd en jaarlijks ongeveer 100.000 kilogram voedsel wordt bespaard. Dit project is een bewijs van het gebruik van AI voor slimmere inkoop en het verbeteren van duurzaamheid.

 • Je gaat aan de slag met het optimaliseren van het bezorgproces van Bol.com, door het inzetten van AI is jouw doel om logistieke inefficiënties te minimaliseren, waardoor snellere en meer gestroomlijnde bezorgingen worden gegarandeerd.

 • Je duikt in het baanbrekende thema van AI en social data bij een groot Nederlands bedrijf om realtime monitoring te optimaliseren. Dit omvat het doorzoeken van complexe sociale datasets om intuïtieve technologie te bouwen die toegankellijk is voor menselijke monitoring.

  Wat je nodig hebt om te slagen

  Je bent een expert in een verscheidenheid aan AI-toepassingen en net zo enthousiast over verantwoorde AI als wij. Met een sterke toewijding aan het bouwen van AI-oplossingen die niet alleen krachtig, maar ook ethisch en maatschappelijk verantwoord zijn, wordt jouw expertise aangevuld met uitzonderlijke communicatieve vaardigheden. Je vermogen om complexe concepten en de waarde van AI-projecten aan een niet-technisch publiek uit te leggen is net zo cruciaal als je diepgaande kennis van data en voorspellende modelleringstechnieken. Je staat ook bekend om:

 • Minimaal 5 jaar ervaring als AI-specialist of AI-consultant.

 • Een diploma in Informatica, Kunstmatige Intelligentie of een ander gerelateerd veld.

 • Je werkt en woont al in Nederland - wij bieden op dit moment geen relocation aan.

Waarom reageren?

 • Vanwege de erkenning: we dromen groot, en wanneer die dromen uitkomen, zal iedereen het weten.

 • Omdat je werkt met de beste en slimste talenten bij toonaangevende bedrijven zoals Ahold, ING, KLM en NS.

 • Omdat we je tot 5.500 euro per maand betalen en er een premie van 15% bovenop gooien.

 • Omdat bedrijfsomgevingen die de gemeenschap iets teruggeven zeldzaam zijn.

 • Omdat dit een 'durf te gaan waar geen (m/v) eerder is geweest' rol is: wat we doen is echt uniek 🧡

Meer weten?

Solliciteer nu of mail ons voor meer informatie op jobs@kickstart.ai.